Wat is het TVK festival? Het concept in 3 one liners:

1. Vele handen maken licht werk.

Het concept is simpel. Als iedereen iets doet krijgen we veel voor elkaar. Daarom organiseren alle speltakken een klein onderdeel van het programma waaraan iedereen mee kan doen. De organisatie zorgt voor de kampeer faciliteiten en invulling van externe partijen.

2. Niks moet alles mag

Er is een planning ja, Er zijn vaste activiteiten ja, maar je besluit met je eigen speltak wat je wel en niet doet. Je bent immers ook lekker aan het kamperen met je eigen speltak. Er is wel een organisatie en een campingteam maar je bent zelf verantwoordelijk voor je speltak.

3. Vroeger was toen, we leven nu

Het scoutingspel spelen we al jaren. Maar het mooie van scouting is dat we geen stugge spelregels en een speelveld met lijnen hebben waar we ons aan moeten houden. Alles om ons heen verandert in een rap tempo en het scouting spel leent zich om mee te ontwikkelen. We willen dan ook activiteiten neerzetten die net een beetje anders zijn maar wel de scouting roots presenteren!

Het TVK festival is een samenwerkingsverband tussen drie partijen:

  1. het bestuur van de stichting TVK
  2. het organisatieteam 
  3. de deelnemende groepen
  4. externe partijen.

Het organisatieteam regelt de locatie en faciliteiten en een kapstok voor het programma. De concrete invulling van het programma (spelletjes, workshops, et cetera) wordt georganiseerd door de deelnemende groepen. Sommige activiteiten en sommige faciliteiten worden verzorgd door externe partijen zoals bedrijven of verwante verenigingen.

Deelnemen is organiseren